Case: Het kiezen van de juiste fietsverzekering

Ingrid en Marc - Gepensioneerd

Ingrid en Marc zijn beiden gepensioneerd. In het weekend gaan ze naar hun appartement aan zee en doen veel uitstappen met de fiets. Recent hebben ze hun oude fiets gewisseld voor een elektrische fiets. Marc heeft zijn fiets tweedehands gekocht en Ingrid heeft voor een nieuw model gekozen, omdat ze toch wat meer kilometers fietst dan Marc.  

Marc vond het belangrijk dat hij kon geholpen worden in geval van defect of pech. Bovendien vond Ingrid pechverhelping een must en in geval van diefstal wou ze correct vergoed worden. Een nieuwe elektrische fiets is toch al een behoorlijke investering vond ze.

Marc en Ingrid dachten dat ze 2 fietsomniumverzekeringen nodig hadden. Maar Het Zekerhuis stelt in dit geval voor om minder te verzekeren. Marc en Ingrid hebben namelijk een familiale verzekering die tussenkomst verleent bij pech. Dit geeft hun de zekerheid dat ze worden geholpen.

Het Zekerhuis stelde Ingrid en Marc een fietsverzekering voor die enkel voor de fiets van Ingrid de waarborg diefstal dekt. Bij diefstal wordt de nieuwe fiets terugbetaald (€3000). Kostprijs voor de verzekering: €70.

Wat is er niét gedekt? Want dat is ook belangrijk om te weten, toch?

 -Er is geen tussenkomst als je fiets niet op slot was. 
- Er is geen tussenkomst bij pech als je je op minder dan 1 km van je woonplaats bevindt.
- Er is geen tussenkomst bij diefstal van fietscomputer of batterij (behalve als de volledige fiets is gestolen).
- Er is geen tussenkomst bij schade aan de banden, kettingkast, snelbinders, kabels, bel, krassen en schrammen, tenzij de rest van de fiets beschadigd is.