Wat we doen cases

Case: Zorgeloos op reis Bekijk deze case

Carine

Carine

Reiziger

Ik ga op reis en ik neem mee: mijn reiskoffer en mijn reisdocumenten.
Maar even belangrijk: Ik ga op reis en ik laat thuis: al mijn zorgen!

Zorgeloos op reis gaan betekent niet alleen een goed humeur, stralende zon of eender welk ingrediënt jij er graag bij hebt. Je hebt nu eenmaal niet altijd alles in de hand en zorgeloos op reis gaan betekent ook dat je je geen zorgen moet maken wanneer niet alles loopt zoals je het gepland had.

Wanneer je bagage niet op tijd wordt geleverd, heb je toch een aantal strikt noodzakelijke dingen nodig. Betaal je die zelf, of doe je dat met een budget dat je ter beschikking krijgt?

Door de gezondheid van één van de gezinsleden of van naaste familieleden kan je last minute toch niet vertrekken op je droomvakantie, of moet je vroeger dan voorzien terugkeren? Het is goed om te weten dat de kosten voor repatriëring, voor annulering, ziekenhuis of eventueel zelfs een compensatiereis voorzien worden, niet?

Autopech op die smalle bergpas bedreigt het verderzetten van de vakantie en ook met die onverwachte bijkomende overnachting had je geen rekening gehouden…

Lekke band op fietsvakantie en geen reservemateriaal meer bij de hand?

Bijstand voor je auto, motor of fiets, of voor jezelf (breuk op skivakantie, omgeslagen enkel op wandelvakantie…),  je citytrip of wereldreis annuleren bij onvoorziene omstandigheden; Geen zorgen over de ziekenhuisfactuur in het buitenland. Compensatie voor je geplande reis of verloren gegane bagage … geen nood. Een goede reisverzekering helpt je hiermee uit zorgen.

Je leest het goed: Hoewel je niet moet wakker liggen van alles wat mis zou kunnen gaan is het wel aangeraden er even bij stil te staan.

Ben je alleen, of heb je een gezin? Reis je veel of weinig? Blijf je binnen Europa, of wil je de wereld zien?
Voor elke trip en voor elk budget helpen we graag om je ideale reis,- bijstands, of annuleringsverzekering op maat te kiezen, zodat je altijd gerust kan vertrekken.

 

Case: Gestolen bedrijfsgoederen Bekijk deze case

Bert

Bert

Zelfstandig loodgieter

Bert (35 jaar) is een zelfstandig loodgieter en vraagt aan Het Zekerhuis wat hij het best doet om zijn waardevol gerief samen met zijn nieuwe bestelwagen te verzekeren.

De facturen (zonder btw):
Inrichting bestelwagen €8500

Gereedschappen en machines €10000
Bestelwagen €25000 

Voor de totale investering van €43500 heeft Bert een investeringskrediet afgesloten.

Wat Bert zeker moet hebben is een een autoverzekering hebben die dekking biedt voor zijn burgerlijke aansprakelijkheid.

Welke verzekeringen stelt Het Zekerhuis voor, zodat Bert bedrijfszeker is?

Omniumverzekering:
De omniumverzekering biedt Bert de garantie dat zijn wagen onmiddellijk kan vervangen worden door een nieuwe als die onherstelbaar beschadigd is. Die garantie geldt zowel in het geval hij in zijn recht was als in de fout ging.  
Indien Bert in zijn recht is, kan het soms lang aanslepen alvorens de tegenpartij tot vergoeding overgaat (onduidelijk aanrijdingsformulier, vluchtmisdrijf …).
De omniumverzekering betaalt deze kosten onmiddellijk uit, waardoor Bert bedrijfszeker is. Ook bij diefstal komt de omniumverzekering tussen.

Verzekering vervoerde goederen:
Bert krijgt de zekerheid dat zijn werkgerief correct wordt vergoed, als zijn auto is gestolen. Je hoort het maar al te vaak dat een aannemer thuis is bestolen. Zonder deze verzekering is er geen tussenkomst mogelijk. Ook niet te vergeten dat er een tussenkomst is als de inhoud van de bestelwagen is beschadigd door een ongeval, laden en lossen, natuurrampen of vandalisme.

Rechtsbijstand:
De rechtsbijstand van de wagen is ondergebracht in een pakket samen met de andere verzekeringen.
Doordat de rechtsbijstand een type allerisicopolis is voor het voertuig, biedt dit Bert de zekerheid dat er tot het uiterste kan gegaan worden bij geschillen. Als zelfstandig ondernemer moet je ook elke dag voluit kunnen gaan, Bert verwacht terecht hetzelfde van zijn verzekeringen.

Kostprijs?

Verplichte BA verzekering

€400

Omnium

€1200

Inhoud bestelwagen

€650

Rechtsbijstand

€70

De totale kostprijs bedraagt €2320. Door deze verzekeringen te bundelen in een bedrijfspakket krijgt Bert elk jaar een bonus van 10% uitbetaald. Een weloverwogen uitgave, want bij een totaal verlies van het voertuig hetzij door diefstal of eigen schade dient Bert niet opnieuw de zware investering van €43500 te doen.

Belangrijk om te weten is dat deze bedragen in de realiteit hoger of lager kunnen zijn. Dit hangt af van verschillende factoren zoals leeftijd, vermogen wagen, aantal schadegevallen in fout …

Case: Omzetverzekering en gewaarborgd inkomen Bekijk deze case

Patrick

Patrick

Bedrijfsleider van een IT-bedrijf

Patrick is een bedrijfsleider van een IT-bedrijf met een jaarlijkse omzet van €150000.

Hij werkt alleen in zijn bedrijf waardoor bij langdurige ziekte er ook geen omzet in de vennootschap komt.
Als er geen omzet kan gefactureerd worden, betekent dat dat de reserves moeten aangesproken worden.

Want:

-  Professionele kosten blijven doorlopen.
-  Loon is essentieel om de privé-lening en dagelijkse kosten te betalen.

Het sociaal vangnet van een zelfstandige laat niet toe om met een uitkering van €800 deze kosten te dekken.
Wat stelt Het Zekerhuis aan Patrick voor:

Privé

Vennootschap

Loon dat uit de vennootschap wordt gehaald bedraagt €40000 bruto.

Persoonlijke kosten:

Lening woning: €1200 per maand

Overige kosten: €1000 per maand

Omzet in de vennootschap bedraagt €150000.


Professionele kosten:

Leningen zaak: €1000 per maand gedurende 10 jaar

Andere lopende kosten: €750 per maand

Wat stelt het Zekerhuis aan Patrick voor:

Bij arbeidsongeschiktheid wordt €3000 per maand uitbetaald. Dit is ook het maximum dat kan verzekerd worden.

De stelregel is dat je ongeveer tot 80% mag verzekeren van je inkomen. Logisch want je mag niet meer verdienen door een uitkering.

Door de omzetverzekering op maat wordt exact verzekerd wat nodig is.


Indien Patrick langdurig ziek wordt of in het ergste geval zijn beroep niet meer kan uitoefenen, betaalt de omzetverzekering gedurende 10 jaar de lening verder.

De overige vaste kosten worden uitbetaald tot 65 jaar.

Belangrijk om te weten:

- Ook de betaalde premies voor het gewaarborgd loon en de omzetverzekering zijn ten laste van de vennootschap en dus 100% fiscaal aftrekbaar.
- Elke maatschappij legt zijn eigen accenten en legt eigen voorwaarden op. Het is dus perfect mogelijk dat een bepaalde zaak bij de ene maatschappij niet mogelijk is en bij de andere wel. Advies is een must in dergelijke zaken.
- Voor deze verzekering is een medische vragenlijst nodig.
- Bij uitkering van het gewaarborgd inkomen (persoonlijk) zijn geen sociale bijdragen verschuldigd, wel bedrijfsvoorheffing.

 

Case: Het kiezen van de juiste fietsverzekering Bekijk deze case

Ingrid en Marc

Ingrid en Marc

Gepensioneerd

Ingrid en Marc zijn beiden gepensioneerd. In het weekend gaan ze naar hun appartement aan zee en doen veel uitstappen met de fiets. Recent hebben ze hun oude fiets gewisseld voor een elektrische fiets. Marc heeft zijn fiets tweedehands gekocht en Ingrid heeft voor een nieuw model gekozen, omdat ze toch wat meer kilometers fietst dan Marc.  

Marc vond het belangrijk dat hij kon geholpen worden in geval van defect of pech. Bovendien vond Ingrid pechverhelping een must en in geval van diefstal wou ze correct vergoed worden. Een nieuwe elektrische fiets is toch al een behoorlijke investering vond ze.

Marc en Ingrid dachten dat ze 2 fietsomniumverzekeringen nodig hadden. Maar Het Zekerhuis stelt in dit geval voor om minder te verzekeren. Marc en Ingrid hebben namelijk een familiale verzekering die tussenkomst verleent bij pech. Dit geeft hun de zekerheid dat ze worden geholpen.

Het Zekerhuis stelde Ingrid en Marc een fietsverzekering voor die enkel voor de fiets van Ingrid de waarborg diefstal dekt. Bij diefstal wordt de nieuwe fiets terugbetaald (€3000). Kostprijs voor de verzekering: €70.

Wat is er niét gedekt? Want dat is ook belangrijk om te weten, toch?

 -Er is geen tussenkomst als je fiets niet op slot was. 
- Er is geen tussenkomst bij pech als je je op minder dan 1 km van je woonplaats bevindt.
- Er is geen tussenkomst bij diefstal van fietscomputer of batterij (behalve als de volledige fiets is gestolen).
- Er is geen tussenkomst bij schade aan de banden, kettingkast, snelbinders, kabels, bel, krassen en schrammen, tenzij de rest van de fiets beschadigd is.

Case: De correcte verzekering voor Airbnb? Bekijk deze case

Robby

Robby

Eigenaar appartement

Robby werkt op een baggerschip gedurende 6 maanden per jaar. Zijn appartement met twee slaapkamers verhuurt hij tijdens zijn afwezigheid via de gekende applicatie Airbnb. Hij vroeg aan Het Zekerhuis wat hij allemaal dient te ondernemen om in orde te zijn met zijn verzekering.

Robby is eigenaar van een appartement en heeft een klassieke verzekering met de waarborgen gebouw + inhoud.   
Sedert 01/04/2017 zijn er nieuwe regels van de Vlaamse overheid. Omdat Robby het persoonlijke gebruiksrecht van zijn appartement overdraagt aan de huurders, dient hij zijn appartement te laten certificeren als een erkend vakantielogies. Dit moet aangevraagd worden aan Toerisme Vlaanderen. Zij zullen de kwaliteit van de woning nagaan. Dat zal ertoe leiden dat de woning wordt ingedeeld in een classificatie van 1 ster tot maximaal 5 sterren.

Toerisme Vlaanderen zal nagaan of de woning voldoet en eventuele verbetervoorstellen maken. Nadien dient Robby zijn woning te laten keuren door een AIB Vincotte. Deze keuring kost ongeveer een €60. Robby kan daarna dan zijn woning zorgeloos verhuren via het platform van Airbnb. 

Tijdens deze gratis inspectie van Toerisme Vlaanderen zullen geldige verzekeringsattesten moeten kunnen voorgelegd worden.

Dit zijn onder meer:
- Brandverzekering gebouw
- Verzekering inboedel
- Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid gebouw
- Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid uitbating

Sommige verzekeringsmaatschappijen hebben hun algemene voorwaarden aangepast waardoor je voor de deeleconomie van Airbnb geen extra verzekering hoeft af te sluiten.  

Het is best dat je dit ons even vraagt zodat we voor jou de juiste oplossing kunnen voorstellen.